Welke plotter heb ik nodig? Grafisch of technisch?

test

Bij de aanschaf van een plotter maakt u de afweging voor welke toepassing deze gebruikt gaat worden. Is het vooral grafisch, meer technisch of wellicht allebei? Ze hebben ieder specifieke kwaliteiten.

Grafische plotters

Maakt u voornamelijk kwalitatief hoogwaardige grootformaat prints? Dan is een grafische potter de beste keuze. Deze grafische machines zijn ideaal voor afdrukken in fotografie, sign, cartografie en andere grafische toepassingen. Voor wide format printwerk op papier, board, aluminium, folie, hout of kunststof zijn de grafische plotters de beste in hun klasse.

Technische plotters

Werkt u vooral in de architectuur-, bouw-, ontwerp- en productiesector? Dan is een technische plotter dé keuze voor u. Deze technische machines hebben het grote voordat dat er heel precies mee gewerkt kan worden. Een voorbeeld hiervan is het printen van een bouwtekening, die bevat veel kleine details die heel secuur weergegeven moeten worden.

Multifunctionele plotters

Een multifunctionele plotter kan naast printen ook scannen en kopiëren, wat het tot een 3 in 1 machine maakt. De multifunctionele grootformaat printer wordt ook wel MFP genoemd.