Een plotter met of zonder PostScript?

test

PostScript is een programmeertaal die is ontwikkeld door Adobe. Adobe is bekend door programma’s zoals Indesign, Photoshop en Illustrator. Deze programmeertaal zorgt er voor dat een plotter met PostScript module elk bestand met een zo hoog mogelijke kwaliteit print. Het postscript bestandsformaat kom je het meeste tegen in PDF bestanden, maar kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld afbeeldingen of andere (grafische) ontwerpen.

Hoe werkt Adobe PostScript?

Adobe PostScript heeft ervoor gezorgd dat er een universele manier is gekomen om een bestand te coderen en naar de printer te sturen.

Het bestand wordt zo gecodeerd dat de plotter exact weet hoe het bestand geprint moet worden. Elk onderdeel, zoals de grootte van het document, teksten, lettertypen, foto’s, kleuren en de plaats van de pixels, wordt in deze code opgeslagen. En vervolgens naar de plotter gestuurd. Door deze PostScript-technologie ben je er als gebruiker zeker van dat wat je op het scherm ziet ook uit de (grootformaat) printer komt.

Een plotter met of zonder PostScript

Elke DesignJet plotter van HP kan PDF bestanden printen. In combinatie met de HP Click software kunt u deze bestanden op de juiste manier laten verwerken. Een soort PostScript emulatie.

Verwerk je geregeld ingewikkelde PDF bestanden of wil je er zeker van zijn dat jouw PDF bestanden met de hoogste kwaliteit en precisie worden geprint? Dan kan het aanschaffen van een machine met PostScript module een goede keuze zijn.

Omdat een printer met PostScript module iets duurder is, vinden mensen het maken van de keuze voor wel of geen PostScript machine vaak lastig omdat het moeilijk voor te stellen is wat nou het grote voordeel is van PostScript.

Neem contact met ons op voor advies over de aanschaf van een plotter met of zonder PostScript, gericht op uw toepassingen.